[Resolved] Appium 1.3.1 start failed with exception "Library not loaded: @executable_path/../lib/libimobiledevice.3.dylib"

I met following exceptions when I run automation test on IOS7, what’s wrong with my environment?

2014-11-04 01:26:38:474 - info: [debug] Not pre-launching simulator

2014-11-04 01:26:38:474 - info: [debug] Creating iDevice object with udid 843bb46631ac5c1408af67ae25a48d3b2e2c4888

2014-11-04 01:26:38:475 - info: [debug] Couldn’t find ideviceinstaller, trying built-in at /Applications/Appium.app/Contents/Resources/node_modules/appium/build/libimobiledevice-macosx/ideviceinstaller
2014-11-04 01:26:38:475 - info: [debug] Checking app install status using: /Applications/Appium.app/Contents/Resources/node_modules/appium/build/fruitstrap/fruitstrap isInstalled --id 843bb46631ac5c1408af67ae25a48d3b2e2c4888 --bundle com.terrytest.test

2014-11-04 01:26:40:637 - info: [debug] App is not installed. Will try to install the app.

2014-11-04 01:26:40:637 - info: [debug] Installing ipa found at /Users/sunqingwei/Evan/terrytest/Mobile/test.ipa
2014-11-04 01:26:40:637 - info: [debug] Creating iDevice object with udid 843bb46631ac5c1408af67ae25a48d3b2e2c4888
2014-11-04 01:26:40:638 - info: [debug] Couldn’t find ideviceinstaller, trying built-in at /Applications/Appium.app/Contents/Resources/node_modules/appium/build/libimobiledevice-macosx/ideviceinstaller

2014-11-04 01:26:40:839 - info: [debug] Cleaning up appium session

2014-11-04 01:26:40:840 - info: [debug] Error: Command failed: dyld: Library not loaded: @executable_path/…/lib/libimobiledevice.3.dylib
Referenced from: /Applications/Appium.app/Contents/Resources/node_modules/appium/build/libimobiledevice-macosx/ideviceinstaller
Reason: image not found

at ChildProcess.exithandler (child_process.js:648:15)
at ChildProcess.emit (events.js:98:17)
at maybeClose (child_process.js:756:16)
at Process.ChildProcess._handle.onexit (child_process.js:823:5)

2014-11-04 01:26:40:839 - error: Failed to start an Appium session, err was: Error: Command failed: dyld: Library not loaded: @executable_path/…/lib/libimobiledevice.3.dylib
Referenced from: /Applications/Appium.app/Contents/Resources/node_modules/appium/build/libimobiledevice-macosx/ideviceinstaller
Reason: image not found

2014-11-04 01:26:40:840 - info: [debug] Responding to client with error: {“status”:33,“value”:{“message”:“A new session could not be created. (Original error: Command failed: dyld: Library not loaded: @executable_path/…/lib/libimobiledevice.3.dylib\n Referenced from: /Applications/Appium.app/Contents/Resources/node_modules/appium/build/libimobiledevice-macosx/ideviceinstaller\n Reason: image not found\n)”,“killed”:false,“code”:null,“signal”:“SIGTRAP”,“origValue”:“Command failed: dyld: Library not loaded: @executable_path/…/lib/libimobiledevice.3.dylib\n Referenced from: /Applications/Appium.app/Contents/Resources/node_modules/appium/build/libimobiledevice-macosx/ideviceinstaller\n Reason: image not found\n”},“sessionId”:null}
2014-11-04 01:26:40:841 - info: ← POST /wd/hub/session 500 4929.943 ms - 668

resolved via http://technotesonthego.blogspot.ru/2013/10/install-libimobiledevice-on-mac-os-x.html

3 Likes