Instruments are getting crashed while performing tap operations on some buttons of ios app


#1

We are automating an app in IOS. While performing tap operations on few buttons the instruments are getting crashed and app is getting closed unexpectedly. Please find the error log below:
info: [debug] Pushing command to appium work queue: “au.tapById(‘9’)”
info: [debug] Sending command to instruments: au.tapById(‘9’)
info: [debug] [INST] 2015-02-12 13:47:28 +0000 Debug: Got new command 25 from instruments: au.tapById(‘9’)
info: [debug] [INST] 2015-02-12 13:47:28 +0000 Debug: evaluating au.tapById(‘9’)
info: [debug] [INST] 2015-02-12 13:47:28 +0000 Debug: UIAButton.tap()
info: [debug] [INST] 2015-02-12 13:47:28 +0000 Debug: evaluation finished
info: [debug] [INST] 2015-02-12 13:47:28 +0000 Debug: responding with:
info: [debug] [INST] 2015-02-12 13:47:28 +0000 Debug: Running system command #26: /usr/local/bin/node /usr/local/lib/node_modules/appium/node_modules/appium-uiauto/bin/command-proxy-client.js /tmp/instruments_sock 2,{“status”:0,“value”:""}…
info: [debug] Socket data received (25 bytes)
info: [debug] Socket data being routed.
info: [debug] Got result from instruments: {“status”:0,“value”:""}
info: [debug] Responding to client with success: {“status”:0,“value”:"",“sessionId”:“6acae235-aba0-4f38-b41f-366d5a47c3e4”}
info: <-- POST /wd/hub/session/6acae235-aba0-4f38-b41f-366d5a47c3e4/element/9/click 200 1239.696 ms - 74 {“status”:0,“value”:"",“sessionId”:“6acae235-aba0-4f38-b41f-366d5a47c3e4”}
info: [debug] [INST] 2015-02-12 22:07:05 +0000 Fail: The target application appears to have died
info: [debug] [INST] Instruments Trace Complete (Duration : 52.767536s; Output : /tmp/appium-instruments/instrumentscli0.trace)
info: [debug] [INSTSERVER] Instruments exited with code 0
info: [debug] Cleaning up after instruments exit
info: [debug] Instruments exited unexpectedly
info: [debug] Shutting down command proxy and ignoring any errors
info: [debug] Destroying instruments client socket.

Could anyone please help me how to resolve the issue

Thanks and Regards,
Karthik


#2

We are automating the app in a real device IPOD. The details of my machine are:
Appium: 1.3.1
IOS: 10.10

Observation: The same tap operation is working fine on IPAD. We are facing this issue in IPOD only.


#3

Please report this on GitHub so we can fix. There are a number of problems related to iOS buttons that the devs are working on resolving. If this doesn’t get reported on the issue tracker though then it won’t be addressed.